Stand Up Paddle in de Ardennen

Kom suppen op een prachtige locatie in het groen

 Huur je supboard (incl. peddel, zwemvest en drybag) Suppen in de Ardennen
 Basisuitleg van de techniek en de route
 Clinics mogelijk op aanvraag, voor groepen van min. 8 personen
  2 uur lang plezier op het water
  Voor iedereen vanaf 6 jaar, honden welkom
  In het natuurpark van de 2 Ourthes
  Wetsuits te huur
  Vanaf € 20   Boek direct

 

Bel voor meer info:

+32 (0)84 – 411 084


Vlakbij het dorpje Nisramont, beneden in het dal van de rivier de Ourthe, ligt een grote stuwdam. Achter deze dam vormt de Ourthe een diep wateroppervlak waarop je meerdere kilometers kunt varen, heen en terug tot aan de samenloop van de 2 Ourthes, volledig gelegen in het groen. Een ideale locatie om te suppen. Stand Up Paddle: staand op een plank geniet je van de prachtige omgeving! 

Deze activiteit duurt 2 uur. Je kunt het suppen combineren met kajakvaren als de rivier door een te lage waterstand gesloten is. We hebben sups voor beginners en gevorderden, en 2 grote “tandem” sups (duo’s).

Avontuurlijk, ludiek en voor iedereen haalbaar

Suppen kun je snel leren. Je krijgt van ons een uitleg bij de start: hoe stap je op, hoe hou je je peddel vast, hoe kun je het beste varen en sturen, hoe ga je het beste staan? Daarna kun je zelfstandig op pad en kun je een tocht maken van 2 km tot aan de samenloop van de 2 Ourthes en terug. Suppen kan op elk niveau: voor beginners hebben we bredere planken die makkelijker zijn om je evenwicht te bewaren, voor gevorderden hebben we extra smalle boards die meer skills vragen. Ideaal voor gemengde gezelschappen, jong en oud, en voor groepen met een gemengd fysiek niveau. En de hond mag ook mee! Gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden, vriendengroepen of bedrijfsteams; iedereen kan meedoen!

Kinderen mogen deelnemen vanaf 6 jaar (als ze kunnen zwemmen): zelfstandig varen of samen met een volwassene op een plank (of tandem). Van 6 t/m 12 jaar dient er altijd begeleiding van een volwassene bij te zijn en is het dragen van een zwemvest verplicht.  

Wat neem je mee / wat doe je aan?

Suppen doe je op blote voeten of waterschoenen. Tot het opstappunt draag je het best slippers of sportschoenen, die je daar kunt achterlaten of meenemen op je plank. Welke kleding hangt af van de weersomstandigheden: zwemkleding of sneldrogende sportkleding… een regenjasje of een wetsuit. Wetsuits (Long Johns) kun je bij ons huren, zelf zorg je voor een thermisch t-shirt voor eronder. Denk verder aan een koordje (!!!) voor je (zonne)bril, zonnecrème, water (liefst geen wegwerpflesjes) en eventueel iets te eten.

Suppen met je hond: neem een handdoek of matje mee om de sup te beschermen. Een zwemvest voor je hond is een aanrader!

Praktische informatie en starttijden

Parkeren: op de parking van “Barrage de Nisramont” (adres: Bressol, 6983, La Roche-en-Ardenne).

Starttijden: 10u00 – 12u30 – 15u00

Type boards: breed, normaal, extra small of tandem (duo)

Let op: in het hoogseizoen, en zeker bij goed weer, kan het druk zijn op de parking. Neem extra tijd om een parkeerplaats te vinden!

In de maanden juli en augustus staat suppen dagelijks op het programma. Buiten deze periode is het slim om even te bellen om te vragen naar de mogelijkheden: (0032)(0)84-411084.

Suppen op het stuwmeer van Nisramont, boek direct

Voordelen van reserveren: je voorkomt dat er geen plek meer beschikbaar is, bespaart tijd en hebt meer keuze.

Suppen Prijs p/p
Huur 2 uur €20
Clinic beginners €35

Excl. eigen verzekering.

Goed om te weten
Brandsport werkt samen met Sup-ardennen.be. We werken op dezelfde locatie, met dezelfde materialen en instructeurs!
Tip
Voor deelname heb je geen speciale kracht of persoonlijke conditie nodig.
Brandsport is lid van de BFNO – Beroeps Federatie Natuursport Ondernemingen