Hij staat midden in het bos. Vlakbij La Laiterie, de thuisbasis van Brandsport in de Ardennen. Rechtop. Hoog. Met op ongeveer 7 meter hoogte een klein platform ter grootte van een stoeptegel.

“Klim maar naar boven” zegt Bart, een ervaren instructeur. “En dan gaan staan”.

“Tuurlijk,” denk ik. Ik laat me niet kennen en klim naar boven. Maar dan op dat platform gaan staan. Dat is andere koek. “Kijk recht voor je uit en focus je op een boom”, zegt Bart weer. Het helpt! Ik krijg zomaar mijn bevende benen onder controle en sta trots rechtop, weliswaar wiebelend. Op 7 meter hoogte! Op een stoeptegel! “Volgende”. En zo klinkt het 3 keer. Want het is de bedoeling dat je met 4 personen op die stoeptegel staat. En dat kan niet zonder elkaar te helpen. Ik verklap niet hoe..

Maar ik verklap wel dat dit een hoogtepunt in mijn durf-carrière is. Wat een gevoel om je eigen (hoogte)angst te overwinnen, andere mensen daarbij te helpen en uiteindelijk iets te doen wat je niet voor mogelijk achtte: met 4 mensen op een stoeptegel op die hoogte!

Knuffelpaal Ardennen

Je begrijpt nu waarschijnlijk waarom dit de knuffelpaal heet. Eén van de meest populaire onderdelen bij een teambuildingdag of coachingsdag.

Ervaar het, je zult het nooit vergeten.

Boeken kan hier op de website

Is getekend,

Sebastiaan, online communicatie-man bij Brandsport