Kajakken in de Ardennen

Heerlijk kajakken op de Ourthe, een prachtige omgeving

spetterend plezier

inclusief waterdichte ton €20
 Duur ongeveer 2 uur
1- en 2-persoons kajaks
Zelfstandig varen met uitleg vooraf
Bij een te lage waterstand biedt Brandsport een prachtige kajaktocht aan in een vallei van de Ourthe in het ‘Parc Naturel Les 2 Ourthes’ vlakbij het dorpje Nisramont

Reserveer nu

Of bel voor info:

+32 (0)84 – 411 084


Verken de bos- en heuvelrijke Ardennen vanaf het water. Met je kajak vaar je zelfstandig, in je eigen tempo, over de prachtige rivier de Ourthe.

Ideaal voor families en vrienden

Kajakvaren op de Ourthe is ideaal voor families met jonge kinderen die kunnen zwemmen. In de 2-persoons kajaks kan de volwassene achterin zitten en het kind voorin. De kajaktocht is leuk om te doen voor vriendengroepen en gezinnen die tijdens een weekendje de Ardennen vanaf het water willen verkennen.

Peddel zelfstandig over de Ourthe

Als de waterstand het toelaat, starten de kajaktochten in La Roche-en-Ardenne. Brandsport geeft een duidelijke uitleg bij de start en je krijgt een ton, die waterdicht is als je zelf het deksel goed recht dicht draait, en een zwemvest als je dat wenst. Dit is inbegrepen in de prijs.

Je vaart zelfstandig, maar door de uitleg vooraf weet je precies waar je op moet letten. Op deze manier kun je veilig en ongestuurd een mooie kajaktocht beleven op rivier de Ourthe. Onderweg kom je nogal wat hoogtepunten tegen: een enorme rotswand, stroomversnellingen, het oude stadje La Roche-en-Ardenne, te veel om op te noemen.

Na afloop regelt Brandsport het transport terug naar het beginpunt. Je kunt kiezen voor een korte (2 uur) of lange tocht (3,5 uur). De kajaktocht is goed te combineren met andere outdoor activiteiten.

Lees ons kajak blog om alvast in de stemming te komen.

Voordelen van reserveren: je voorkomt dat alles weg is, bespaart tijd en hebt meer keuze.

Tip!

Informeer altijd of je kan varen. Zeker bij slecht weer of in het laagseizoen zijn we niet altijd geopend.

Kajaktocht Ourthe

 Locatie Prijs p/p
  • Tocht Ourthe 8 km (1,5 – 2 uur)
  • In vakantieperiodes elke dag mogelijk
  • Buiten vakantieperiodes reserveren verplicht.
  • Instap tussen 10:00u en 15:00u.
La Roche – Jupille, of in Nisramont als de rivier gesloten is €20,-
  • Tocht Ourthe 15 km  (3,5 – 4 uur)
  • Om te zien op welke data deze tocht geboekt kan worden kan je rechtstreeks naar onze reserveringspagina gaan. Als je de activiteit niet ziet staan dan is deze momenteel niet beschikbaar.
La Roche -Hampteau €30,-

Incl. uitleg, transport terug naar afloop naar de start, waterdichte ton, zwemvest en helm.
Excl. eigen verzekering.

 

Tip!

Zelfs als de rivieren zijn gesloten door een te lage waterstand biedt Brandsport een prachtige kajaktocht aan in het natuurpark van de 2 Ourthes in een vallei vlakbij het dorpje Nisramont, waar het water diep blijft door een barrage in de Ourthe.

 

Instapplaats
Kajaktocht Ardennen Ourthe

Vanuit LaRoche: Rue des Evêts, 6980 La Roche-en-Ardenne.  De kajaks liggen ter hoogte van de stuw in de rivier op de oever van de Ourthe, u kunt hier parkeren.

Natuurpark ‘Les 2 Ourthes’ bij Nisramont: Rue du Barrage, Nisramont: via google maps, want de auto-gps kent dit adres vaak niet. Er is een grote parkeerplaats.

Brandsport is lid van BFNO – Beroeps Federatie Natuursport Ondernemingen