Werkweek ScholenVerenigingenOvernachtenActiviteitenVervoerAdventure Hike

Werkweek scholen

Trefwoorden & doelstellingen

Uitdagingen aangaan • Samenwerken • Respect • Avontuur • Improviseren • Bewustwording • Verschillen accepteren • Grenzen verleggen • Zelfstandigheid • Persoonlijkheidsgroei • Confrontaties • Verantwoordelijkheid nemen • Groepsproces

Daar willen we allemaal naar toe met de leerlingen! Tijdens de programma’s die Brandsport aanbiedt kunnen we via de activiteiten allerlei thema’s aan de orde laten komen. In overleg met u, als leerkracht/school, bepalen we waar de nadruk op gaat liggen en stellen we op maat een werkweek samen.

Voorsprong

U ziet natuurlijk graag dat een klas of groep goed kan samenwerken, dat er een respectvolle sfeer is. Brandsport geeft u de mogelijkheid om het schooljaar met een voorsprong te beginnen.

Meerwaarde

Tijdens de werkweek die u samen met ons organiseert, leren de leerlingen onder andere beter met elkaar om te gaan en samenwerken. Door leerlingen in situaties te brengen waarin ze elkaar nodig hebben zal er sneller onderlinge acceptatie zijn.

Rijker

Zo komen de leerlingen rijker uit een scholenwerkweek en gaat u met een enorme voorsprong met ze aan het werk. U verzamelt immers in een veel kortere tijd een schat aan informatie over de leerlingen dan dat op school mogelijk zou zijn! Zowel over de leerling als individu, als ook over de groepsprocessen die al dan niet spelen. Met die informatie kunt u veel sneller en concreter tot een goede begeleiding komen.

Flexibel

De arrangementen kunnen in allerlei vormen aan uw wensen worden aangepast. Brandsport is flexibel: als u bijvoorbeeld zelf het kamp organiseert heeft u ons alleen nodig voor de activiteiten. U kunt de maaltijden zelf verzorgen, maar het ook door ons laten doen. Er zijn naast werkweken ook 1-dags arrangementen en andere programma’s mogelijk.

 

werkweek

Verenigingen

Op zoek naar meer inhoud voor de volgende gezamenlijke trip? Brandsport biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten waarin voor elke vereniging of scoutinggroep wel een aantal leuke en aantrekkelijke activiteiten zitten om de jaarlijkse uitstap een meerwaarde te geven.

Of je het nu ontspannen wilt houden met een middag boogschieten, een oriëntatietocht door de bossen wilt maken, je het avontuur en inspanning zoekt door een mountainbike tocht of door te klauteren en te tokkelen in ons klimbos; er is voor ieder wat wils! Ook een avontuurlijke kanotocht behoort tot de mogelijkheden. Kijk bij onze activiteiten voor meer informatie.

Ontdek de voordelen bij reservering van grotere aantallen en vraag onze medewerkers om de kortingen, speciale prijzen en andere informatie!

verenigingen

Overnachten

Herberg La Laiterie

Onze gezellige herberg La Laiterie ligt midden in de natuur, buiten een klein dorpje dat bestaat uit een paar boerderijen. De activiteiten locaties liggen in de directe omgeving; weinig vervoer nodig dus! Naast de slaapruimtes en het sanitair is er ook een ‘droogruimte’ voor het drogen van kleding en materialen. In het dagverblijf wordt gegeten en er is een gezellige bar die u kunt gebruiken zoals u wilt; een goede mogelijkheid om feestjes informeel in de hand te houden.

Bivak

Een of meerdere nachten slapen in een klein tentenkamp of een echt bivak leren maken kan ook. Het verblijf wordt dan zelf gebouwd en er wordt gekookt op een zelfgemaakt houtvuur (samenwerken, improviseren, het nemen van verantwoordelijkheid, enz)

overnachten

Activiteiten

Afhankelijk van het budget en in overleg met ons kiest u de activiteiten. Deze zullen door Brandsport in een goed programma worden omgezet. Wij zorgen voor een optimale planning! Mogelijkheden: kajaktocht op de Ourthe, rotsklimmen & abseilen, klauteren in ons klimbos, mountainbiken, oriëntatietocht met kaart en kompas, boogschieten, hikes in de omgeving en allerlei speciale opdrachten op maat.

Vervoer

Indien gewenst en nodig verzorgt Brandsport ook het vervoer van de groep ter plaatse. Van en naar de Ardennen wordt het transport niet door ons verzorgd. We raden elke groep aan om minimaal 1 eigen voertuig ter plaatse te hebben voor boodschappen, dokter etc.

vervoer

Adventure Hike

De totale groep wordt opgedeeld in kleinere groepen die een week rondtrekken met elkaar, op verschillende locaties slapen en avontuurlijke activiteiten doen.

Voorbeeld programma: Maandag aankomst in de loop van de ochtend; kanotocht op de Ourthe, overnachting op bivakterrein. Dinsdag oriëntatietocht, klimmen & abseilen, overnachting in herberg. Woensdag mountainbiken en speleologie, overnachting op ander bivakterrein. Donderdag Forest Rope Adventures en Hike, overnachting in herberg. Vrijdag opruimen en vertrek.

kaart-01