Lekker met een stel vrienden in een bootje dobberen op de Ourthe. Dwars door de schitterende natuur van de Ardennen. Op de campings die je passeert worden de BBQ’s gereed gemaakt, een visser gooit zijn hengel uit. Werkelijk het toppunt van ontspanning. Of van inspanning als je serieus aan de bak gaat en ‘gas’ geeft. Daarna een mooi Belgisch biertje op een van de terrasjes van La Roche-en-Ardenne maakt het helemaal af. En ook nog eens ’s avonds bij het kampvuur zitten, sterke verhalen vertellen en dan in je slaapzak kruipen bij La Laiterie, de thuisbasis van Brandsport. Dat maakt de Ardennen-experience meer dan compleet.

Enthousiast? Boek dan snel op onze website.

Maar wat is het nu eigenlijk? Kajakken, kanoën, peddelen of roeien?

Dat hangt af van de peddel die je in je handen hebt: er bestaan enkelblads en dubbelblads peddels. Uitzonderingen daargelaten, wordt met dit soort peddels een (open) kano, ook wel canadees genoemd, gevaren. Met de dubbelbladspeddel, aan beide zijden van de steel voorzien van een blad, wordt de kajak gevaren.
Er nog twee belangrijke verschillen tussen het kanovaren (kanoën) en kajakvaren: vorm en zithouding. De kajak is van boven gesloten en voorzien van een kuip. Hierin zit je plat op je billen met beide benen naar voren, neus in de vaarrichting en vaar je met dubbelbladspeddel. De kano (open kano of canadees) is van boven open, je zit rechtop (én hoger) op een bankje, of je vaart geknield.

Lekker kajakken dus met Brandsport! Maar als jij het kanoen, peddelen of roeien noemt vinden wij dat ook prima.

Boek snel ook zo’n mooie kajakervaring

 

Tot snel bij Brandsport!