Teambuilding: het is een begrip dat de laatste jaren steeds populairder is geworden. En dat is niet zo raar, want door de crisis hebben veel bedrijven een reorganisatie door moeten maken. Er ontstaan continu nieuwe teams, er komen nieuwe leidinggevenden en het personeel moet elkaar in een andere rol leren kennen. Een teambuildingsdag kan daar goed bij helpen.


Doelen voor een teambuildingsdag

Een teambuildingsdag kan voor verschillende doelen worden ingezet. Voorbeelden zijn:

– Samenwerking en interne communicatie verbeteren
– Werksfeer verbeteren
– Cultuurverandering in gang zetten
– Efficiënter werken binnen de organisatie

Om die doelen te bereiken ga je gezamenlijk opdrachten uitvoeren. Zo leer je goed samenwerken, maar ook hoe je je collega’s het beste kunt benaderen en kunt motiveren.


Hoe ziet een teambuildingsdag er uit?

Teambuildingsactiviteiten zijn er in velen vormen en maten. Omdat Brandsport in de Ardennen is gevestigd richten wij ons met name op activiteiten in de natuur. Zo kun je bijvoorbeeld met primitieve materialen een brug bouwen om een rivier over te komen. Of je gaat enkel met een kompas en kaart op pad en probeert samen een weg te vinden door de dichte bossen. Je bent lekker buiten bezig en door de mooie omgeving kom je echt uit de werksfeer. Meer weten over ons aanbod? Teambuilding Ardennen.


Waar moet je op letten bij het plannen van een teambuildingsdag?

De meest gemaakte fout bij het plannen van een teambuildingsdag is een te druk programma. Je werknemers moeten met een goed gevoel aan de activiteit terugdenken en niet het idee hebben dat ze alles hebben moeten afraffelen. Richt je daarom liever op één of twee activiteiten in plaats van een vol dagprogramma. Ook de doelstelling moet voor iedereen duidelijk zijn. Niets zo vervelend dan wanneer je werknemers zich continu afvragen wat het nut is van de activiteit. Zorg er voor dat iedereen van te voren weet wat het programma is en waarom het belangrijk is om deel te nemen.


Programma op maat – teambuilding Ardennen

Het is essentieel dat je de juiste activiteit voor je teambuildingsdag kiest. Je organiseert het uitje immers met een doel. Brandsport biedt daarom een programma op maat. Zo word je teambuildingsdag zeker een succes!


Bronnen

‘Teambuilding Ardennen’; ‘Waarom is teambuilding nuttig?‘; ‘De 6 fouten van teambuilding sessies
Teambuilding Ardennen