Bij de Ardennen denk je al snel aan outdoor activiteiten als mountainbiken, raften en gezellig met vrienden chillen in de mooie natuur. Maar de Ardennen bevinden zich in Noord-Europa waardoor er ook een grote kans is dat het een dagje regent. Geen paniek, er zijn genoeg andere leuke dingen te doen in de Ardennen!


1. Grottentocht

Ben je naar de Ardennen gekomen om iets sportiefs te doen? Dan is een grottentocht een perfecte oplossing als het regent! Gehuld in een overal en helm begin je aan een sportieve klim- en klautertocht door de duisternis. Daal abseilend af naar beneden en ontdek welke verrassingen het onderaardse grottenstelsel voor je in petto heeft. En het mooiste? Van de regen krijg je niets meer mee!


2. Bier proeven

Net als in de rest van België worden er in de Ardennen heerlijke biertjes gebrouwen. Veel van deze brouwerijen kun je bezoeken. Vaak krijg je dan een kleine rondleiding langs het brouwproces waarna je de specialiteiten van het huis gaat proeven. Niet alle brouwerijen zijn doordeweeks geopend, het is aan te raden van te voren even te reserveren. Vind hier een lijst met brouwerijen.


3. Museum

Er zijn in de Ardennen ook genoeg leuke musea. Voor kinderen is Riveo bijvoorbeeld erg leuk. Hier vind je een groot aquarium waarin je de dieren uit de rivier goed kunt bekijken en er is altijd wel een leuke tentoonstelling. Daarbij kun je er ook minigolfen. Hou je meer van geschiedenis? Zorg dan zeker dat je een bezoekje aan Batarden, het museum van de slag om de Ardennen, brengt. 


4. Zwemmen/bioscoop

Het zijn misschien inkoppertjes maar een bezoekje aan een overdekt zwembad of bioscoop zijn ook altijd leuke alternatieven als het regent!

 

Bronnen ‘Wat te doen als het regent in de Ardennen’:
www.la-roche-tourisme.com, www.allesoverdeardennen.nl, www.ardennentop10.nl