Bushcraft Ardennen “Back to Nature”

Leer (over)leven in en met de natuur

Wildplukken en je maaltijd bereiden op zelfgemaakt vuur
 Leer de skills om te overleven
  Veiligheid voorop, deskundige instructeurs
  3 uur lang avontuur of zelfs een hele dag
  Voor iedereen vanaf 7 jaar
  Meer dan 30 jaar ervaring in outdoor
  Word een overlevingsspecialist!
  Vanaf € 45   Boek direct

 

Bel voor meer info:

+32 (0)84 – 411 084


Middenin de Ardennen staat herberg La Laiterie, het vertrekpunt voor de bushcraft. Onder begeleiding van onze bushcraft specialist ga je het bos in om zelf vuur te maken, op zoek te gaan naar eetbare planten en een maaltijd te bereiden. Leg je telefoon maar weg, je gaat nu echt terug naar de basis. Je leert de elementaire vaardigheden om te (over)leven in en met de natuur. Samenwerken is cruciaal, er komen veel vaardigheden aan bod: omgaan met messen, vuur maken zonder aansteker, eetbare planten herkennen, etc… 

Deze activiteit kan een dagdeel duren (3 uur) maar ook uitgebreid worden naar een hele dag of zelfs met overnachting in een zelfgebouwde shelter.

Avontuurlijk en leerzaam voor iedereen

Voor bushcraft hoef je geen sportieve held te zijn! De activiteit vraagt een beperkte fysieke inspanning en is daarom geschikt voor iedereen. Gezinnen met kinderen in verschillende leeftijden, vriendengroepen of bedrijfsteams; iedereen kan meedoen!

Kinderen kunnen zelfstandig meedoen aan bushcraft als ze minimaal 10 jaar oud zijn,  vanaf 7 jaar onder begeleiding van een volwassene. 

Maak zelf je keuze

Bushcraft kan een perfect onderdeel zijn van een gevarieerd buitensport-programma. Voor scholen en bedrijven is het een leerzame afwisseling met meer sportieve activiteiten zoals ons klimbos, mountainbiken, kajakken of rotsklimmen. De uitdaging is jouw persoonlijke keuze, het niveau en de duur van de bushcraft kunnen we afstemmen op jullie wensen. Wordt het een eerste kennismaking met vaardigheden die nodig zijn om te overleven in de natuur of gaan jullie all the way en bouwen jullie je eigen shelter met materialen uit het bos om in te overnachten? De veiligheid is op elk niveau 100% in orde en wordt gewaarborgd door deskundige begeleiding en gebruik van gecertificeerde materialen.

Starttijden

De data staan online en worden zichtbaar in het reserveringsmenu, de starttijden zijn om 9u30 en 14u. Buiten deze mogelijkheden om is het slim om even te bellen: (0032)(0)84-411084.

Leer overleven in de natuur,  boek direct

Voordelen van reserveren: je voorkomt dat er geen plek meer beschikbaar is, bespaart tijd en hebt meer keuze.

Bushcraft Prijs pp
halve dag, inclusief bushcraft lunch €45
hele dag, inclusief bushcraft lunch €85

Excl. eigen verzekering.

Met overnachting in een zelfgebouwde shelter Prijs pp
Bushcraft Extreme: 1 nacht inclusief bushcraft lunch en ontbijt € 135

Excl. eigen verzekering.

Goed om te weten
De activiteit wordt begeleid door een bushcraft-specialist die waakt over jullie veiligheid.
Tip
Voor deelname heb je geen speciale kracht of persoonlijke conditie nodig.
Brandsport is lid van de BFNO – Beroeps Federatie Natuursport Ondernemingen