Marche ADEPS

De marche ADEPS zijn wandelingen georganiseerd door ADEPS, wat staat voor “Administration générale du Sport” of “Algemene administratie van Sport”. Dit is de Waalse tegenhanger voor het Vlaamse “Sport Vlaanderen” het vroegere “BLOSO”. Ze is ontstaan om sportieve en fysieke activiteiten te promoten in de regio’s Wallonië en Brussel-hoofdstad.

Één van deze manieren is om elke zon- en feestdag wandelingen te organiseren. Het combineert ook de “Points Verts” (Groene Punten) met deze wandelingen. Dit zorgt voor prachtige, bewegwijzerde routes in en langs de natuur. Zeker in de Ardennen is dit de ideale manier om de streek te verkennen en om kleine pareltjes te ontdekken. Je komt zo ook in dorpjes waar je anders misschien niet zou komen.

Wandelen in de Ardennen

Deze wandelingen hebben dus een natuurlijk karakter en zijn qua afstand ook zeer goed doenbaar. Afhankelijk van de plaats waar de wandeling zich bevindt zijn er trajecten mogelijk van 5-10-15 en 20 kilometer. Dus voor iedereen is er wel een wandeling die ze aankunnen. In de agenda kan je ook aangeven of de wandeling met een kinderwagen (poussettes), rolstoel (PMR) of fiets (VTT) kan gedaan worden. Het is meestal mogelijk om de hond mee te nemen, deze dient echter wel ten allen tijde aan de leiband gehouden te worden.

Bij Brandsport vinden we dit natuurlijk een fantastisch initiatief en nemen we deze wandelingen wekelijks op in onze activiteitenblog. Indien je niet kan wachten tot de blog uitkomt kan je alvast hieronder de kalender vinden met alle wandelingen georganiseerd door de ADEPS.

Nuttige links:

ADEPS: Over ADEPS

Points Verts: Groene punten/Points verts

Kalender: Wandelkalender