Lopen in de natuur

De lente is bijna voor de helft voorbij en we lopen verder richting de zomer. Vergeet niet om ondertussen af en toe eens stil te staan en te genieten van de mooie natuur. Bijvoorbeeld de natuur in onze Belgische Ardennen. De blaadjes worden alsmaar groter en kleuren de heuvels weer helemaal groen. Het samenspel met de zon geeft dan ook prachtige taferelen.

 

Jogging “La Damzelle”

Heb je het moeilijk om stil te staan? Geniet je liever op tempo van de natuur? In Amonines, gemeente Erezée, kan je zaterdag 13 mei terecht voor een jogging “La Damzelle” genaamd. Deze jogging maakt deel uit van de Challenge Famenne-Ardenne. Dit zijn een reeks van vriendschappelijke loopwedstrijden in de regio Famenne-Ardenne. Het leuke aan deze challenges is dat er ook wedstrijdjes worden voorzien voor de kinderen. Als je wilt deelnemen is het het beste van je vooraf in te schrijven, dan komt het net iets goedkoper uit dan op de dag zelf.

Cens’Trail Tenneville

Vlakbij onze herberg in Mierchamps ligt het dorpje Cens. Daar hebben ze de handen in elkaar geslagen met het “Centre Sportif” en de voetbalclub van Tenneville om een trail te organiseren. Er zijn drie afstanden voor de liefhebbers. Je kan 10, 15 of 26 kilometer lopen. Wandelaars zijn welkom om het parcours van 10 kilometer af te leggen. Dit gaat eveneens door op zaterdag 13 mei vanaf 17u.

Moederdag

In België en Nederland vieren we Moederdag dit jaar op 14 mei. Het ideale moment om mama het huis uit te sturen en bij terugkomst te verrassen met cadeautjes! Een goede uitvlucht om haar het huis uit te krijgen? Wat dachten jullie van een Marche ADEPS? Mama kan op 14 mei met haar vriendinnen in Rendeux terecht voor een fijne, rustige wandeling. Dit geeft voldoende tijd om het huis te versieren en enkele verrassingen klaar te zetten. Er rest jullie enkel nog te bedenken waarmee jullie mama willen verrassen!

 

Prijzen en info

Jogging Amonines: Amonines, gemeente Erezée, 13 mei. Voorinschrijving 5€, inschrijving dag zelf 8€
Cens’Trail: Cens, gemeente Tenneville, 13 mei. Prijs hangt af van de afstand: 7€, 9€ of 11€
Marche ADEPS: Rendeux, 14 mei, deelname is gratis