Ben jij iemand die het beste uit zichzelf en het leven wil halen? Of heb je last van piekeren, stress of onzekerheid? Dan is paardencoaching misschien wel iets voor jou. Ja, echt!

 

Paardencoaching; effectieve persoonlijke ontwikkeling met paarden

Paardencoaching is een van de meest effectieve methodes om snel beter in je vel te zitten. Het helpt je om de oorzaak te vinden van wat jou al een tijdje dwars zit. Bijvoorbeeld een (onbewust) thema waar je mee zit in je privéleven, of in de relatie met je collega’s, of in je leiderschapsstijl op het werk.

Directe feedback
P a a r d e n c o a c h i n g? Ik hoor het je denken. Nee, paardencoaching gaat niet over het coachen van paarden. Of fluisteren met paarden. Bij paardencoaching maakt een post-HBO-gecertificeerde coach gebruik van paarden en vertaalt de directe feedback die deze sensitieve dieren op jouw gevoel en uitstraling geven. Hierbij wordt slim een beroep gedaan op de natuur van het paard.

Paarden hebben je pijlsnel door
Paarden zijn veel intelligenter dan de meeste mensen denken. Vaak hoor ik deze reactie: “Hoe kan het paard zo snel doorhebben wat er bij mij speelt?”.

Paard en paardencoach zorgen ervoor dat jouw denken en voelen met elkaar in verbinding worden gebracht. Zodra het paard merkt dat er geen verschil meer bestaat tussen hoofd en hart, zal het dit bevestigen door ontspannen bij je te komen staan. Het paard voelt dan aan dat jij weer ‘oké’ bent.

 

Hoe paardencoaching werkt?

Om te overleven, hebben paarden geleerd om goed aan te voelen wat er in hun omgeving gebeurt. Met hun sterke zintuigen doorzien paarden wat er in een roofdier omgaat. Als ze waarnemen dat het roofdier verzadigd is, grazen ze verder. Maar als het honger heeft, slaan ze op de vlucht.

Paarden gebruiken hun sensitiviteit vooral om veilig te zijn in de kudde. Als ze merken dat een kuddelid buikkramp of buikpijn heeft en niet goed kan vluchten, gaan ze proberen om te helpen.

Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen mens en dier. Zodra ze in contact komen met een persoon, reageren ze vanuit hun natuur op de spanning en uitstraling die dit ‘nieuwe kuddelid’ met zich meedraagt.

Beter in je vel
Omdat de coach de non-verbale paardentaal kent, kan hij de reacties van de paarden vertalen naar jouw situatie. En krijg je inzicht in de belemmeringen waar jij mee te maken hebt.

Het komt regelmatig voor dat iemand denkt zijn eigen uitdaging te kennen, maar dat een dieper liggende oorzaak naar boven komt. Hierdoor ontstaat meer begrip van je situatie en ervaar je ruimte en vrijheid om er op een andere, effectievere manier naar te kijken en mee om te gaan.

Zakelijk en privé
Paardencoaching kan zowel op individueel niveau als in teamverband worden ingezet. Het is geschikt voor particulieren, werknemers, teams en managers, maar ook voor trainers en coaches die behoefte hebben aan nieuwe technieken. Omdat je in de natuur bezig bent, en er niet veel gesproken hoeft te worden, wordt paardencoaching vaak als prettig en ‘veilig’ ervaren.

Paarden zijn mijn passie
Vanuit een persoonlijke passie voor paarden en persoonlijke ontwikkeling heb ik meerdere opleidingen paardencoaching gedaan. In hun interactie met mensen bieden paarden een rijk arsenaal aan reflectie op ons gedrag. Na een workshop of training vertellen klanten mij altijd dat ze veel hebben geleerd. En nu met veel meer respect en waardering naar paarden kijken.

Mooi hè, vind je ook niet?

Meer weten over paardencoaching?

Bel of mail me: (0032)(0)475 695 941, lenie@brandsport.be