De wind langs je gezicht, de natuur om je heen en de deining van het water die je kajak op en neer laat bewegen. Er gaat niets boven het gevoel dat je krijgt als je met je kajak over de Ourthe in de Ardennen vaart. Kajakken moét je een keer gedaan hebben.

Varen met een kajak kampioen?

Al sinds 1981 gids ik mensen door het avontuur met mijn eigen buitensport- en kajakverhuurbedrijf. Begonnen met cursussen en later met kajakweekends, leer ik jong en oud hoe je de Ourthe temt met je kajak. Als voormalig Benelux kampioen weet ik als geen ander hoe leuk en spannend dit kan zijn.
De Ourthe heeft in Belgisch Luxemburg 9 interessante trajecten om te bevaren, van Nisramont tot Barvaux-sur-Ourthe. Alle trajecten zijn de moeite waard, met hun betoverende meanders, kleine stroomversnellingen, pittoreske dorpjes en picknickplaatsen.

Hoogtepunten vanaf het water

Onderweg kom je nogal wat hoogtepunten tegen: de enorme rotswand van de Hérou bij het dorpje Nadrin, de stroomversnellingen van Les Ondes, het binnenvaren van het oude stadje La Roche-en-Ardenne met haar dominerende kasteelruïne, Hotton met zijn grotten, waarvan het ondergrondse water uitmondt in de Ourthe, de prachtige omgeving van Deulin, en natuurlijk de romantische straatjes van Durbuy, het ’kleinste stadje ter wereld’.

Bijzonder is ook de natuur die je vanuit je bootje kunt bewonderen. De vallei van de Ourthe is begroeid met loof- en naaldbossen, met daartussen de weilanden waar wollige dikbilkalfjes gezellig staan te grazen. Met wat geluk zie je een ijsvogel, een reiger, blauwe libellen, rivierkreeftjes of zelfs een bever! De kleine stroomversnellingen maken dit schitterende schouwspel compleet en geven de nodige spanning aan de tocht.

Een kajakavontuur is voor iedereen weggelegd

Je hebt de mogelijkheid om zowel in je eentje als met een gezelschap de Ardennen vanaf het water te verkennen. En mocht je het leuk vinden, dan geef ik jou of je gezelschap graag persoonlijke begeleiding. Na jaren professioneel en recreatief te hebben gekajakt in de Ardennen ken ik de omgeving als geen ander.

Een kajakavontuur is iedere dag mogelijk met Brandsport. Maar let op, bij slecht weer of in het laagseizoen kunnen de openingstijden wisselen.

Benieuwd geraakt?
Meer informatie kan je vinden op onze pagina Kajakken in de Ardennen. Hier vind je de prijzen en locaties van de kajaktochten en kun je reserveren. Je kunt me ook altijd even bellen of mailen voor een advies op maat: (0032) (0)84 411 084 info@brandsport.be Frank