Pinksteren in de Belgische Ardennen

Wederom is het een lang weekend, dit keer dankzij Pinksteren. Vorig weekend was goed gevuld met activiteiten en dit weekend is niet anders. Dit keer leggen we iets meer de nadruk op het lokale leven en minder op de sportieve activiteiten. Natuurlijk zijn jullie altijd welkom om Brandsport te komen bezoeken voor een kajaktocht, fietstocht of klimpartij in ons klimbos of op de rots.

C’est bon, c’est Wallon (Het is goed, het is Waals)

Bij Brandsport zijn we vaak in beweging. Tijdens sportieve of avontuurlijke activiteiten… we zitten eigenlijk nooit stil. Buiten voldoende rust is goede voeding ook zeer belangrijk om de reserves weer aan te vullen. Waarom zouden we dan niet ons bord vullen met lokale ingrediënten? Op 27 en 28 mei kan je terecht in het WEX in Marche-en-Famenne voor een degustatie van formaat. Alle Waalse lekkernijen kan je tijdens deze uitzonderlijke en grote markt komen proeven en natuurlijk ook mee naar huis nemen. Aarzel dus niet en bestel nu je ticket.

Natuurwandeling “ontdekking van het GEOPARK”

Het GEOPARK Famenne-Ardenne maakt deel uit van het globale UNESCO erfgoed. Het Geopark waar we het hier over hebben wordt doorkruist door een smalle kalksteenstrook, La Calestienne. Riveo neemt jullie graag verder mee op ontdekking van deze streek en legt jullie graag in detail uit wat dit Geopark verder zo bijzonder maakt! Jullie zijn welkom op 27 mei, vanaf 13u.

 

Feest van het natuurpark van de 2 Ourthes

Op zondag 28 mei ben je welkom in het dorpje Bonnerue in de gemeente Houffalize. Daar gaat het feest van het natuurpark van de 2 Ourthes door. Ontdek op deze bijeenkomst vakmensen die hun lekkernijen en kunstwerken aanbieden. Er is eveneens een expositie van lokale schilders en fotografen. Er zijn ook verschillende demonstraties en animaties voor groot en klein. Kortom, een ideale dag om de lokale bevolking van dit park en zijn zes gemeenten beter te leren kennen.Uitzicht Belgische Ardennen Herberg La Laiterie

Jogging Vecmont

Een tijdje terug hadden we het over de jogging “La Damzelle” in Amonines. Deze keer ben je welkom in Vecmont, het dorpje naast Mierchamps waar onze herberg ligt. Deze jogging “des Lucrettes” heeft eveneens een parcours voor kinderen en maakt deel uit van de Challenge Famenne-Ardenne. Net zoals toen is vooraf inschrijven de boodschap!

Afsluiten doe je met Marche ADEPS

Gezien het lange weekend kan je op zondag EN maandag afsluiten met een Marche ADEPS. Op zondag 28 mei ben je welkom in de gemeente Rendeux, op maandag 29 mei kan je terecht in Houffalize en Bure.

Prijzen en info

C’est bon, c’est Wallon: te WEX in Marche-en-Famenne, 27-28 mei, 1 dagticket 3€.
Ontdekking Geopark: te Hotton, 27 mei, 5€ – 7€.
Feest Natuurlijk park 2 Ourthes: te Bonnerue, 28 mei, inkom gratis.
Jogging Vecmont: te Vecmont, 28 mei, 6€ in voorverkoop.